نوشته شده توسط : راد

برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟

به طور کلی نمای ساختمان را می‌توان معرف زیبایی آن دانست. از آنجایی ساختمان‌ها در مناطقی با آب و هوای متفاوت ساخته می‌شوند، پس مصالح به کار رفته در نمای آن‌ها نیز متفاوت خواهد بود. سنگ و سرامیک یکی از متداول ترین متریال مورد استفاده در نمای ساختمان‌ها به شمار می‌روند. حال اینکه برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

ویژگی‌های سرامیک برای نما و انواع آن

همانطور که اشاره شد استفاده از سرامیک برای نمای خارجی ساختمان بسیار محبوب و پرطرفدار است و این روزها بسیار دیده می‌شود. به دلیل وجود ویژگی‌های سرامیک برای نما ، مورد توجه بسیاری معماران و طراحان، قرار گرفته است.

سرامیک در دو نوع لعابی و غیر لعابی وجود دارد که هر کدام ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد خود را دارند.

سرامیک لعابی دارای یک لایه لعاب روی سطح است. این لایه لعاب باعث می‌شود که مقاومت سرامیک در برابر لکه‌ها و موارد نفوذی دیگر بیشتر باشد. سرامیک نوع لعابی دارای سطحی شفاف و درخشنده است که سطح متخلخل آن پوشیده شده است.

از آنجایی که سرامیک‌های غیر لعابی در برابر نفوذ آب مقاومت خوبی ندارند باید با یک لایه مشخص درزبندی شوند. از دیگر ویژگی‌های سرامیک برای نما، وجود نقش‌های متفاوت و متنوعی است که برای هر نوع سبک و سلیقه‌ای مناسب می‌باشد. مزیت چشمگیر استفاده از سرامیک ها در نما این است که، قیمت کمتری نسبت به سنگ دارند.

برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟

مزایا و معایب به کارگیری سرامیک در نما


مزایا

انتخاب سرامیک برای نما، می‌تواند ظاهری زیبا و مدرن به ساختمان شما بدهد. این مصالح سبک هستند و هزینه‌ی نصب را پایین می‌آورند. تنوع طرح و رنگ در سرامیک‌ها بسیار بالا تر از سنگ است و همین سبب شده تا سرامیک پاسخ مناسب تری برای سوال برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک، باشد. مدل‌های مختلفی از سرامیک‌ها وجود دارد که نوع لعاب دار آن در برابر رطوبت و مواد شیمیایی مقاوم بوده و می‌تواند بهترین گزینه برای نمای شما باشد.

سرامیک‌ها از جمله نوع پرسلان آن در برابر ضربه و خوردگی، احتراق و تغییرات جوی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند. تعمیر و جایگزینی سرامیک بسیار آسان تر از سنگ است و تمیزکاری آن بسیار راحت تر است و در کل نیاز به نگهداری خاصی ندارند. پس برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟ هنوز نمی‌توان به طور قطعی به این سوال پاسخ داد، زیرا سرامیک‌ها معایبی نیز دارند.

معایب
سرامیک‌ها به دلیل اینکه احتمال شکستگی و ترک در ساختار آن‌ها بیشتر از سنگ سات، اغلب در برابر سرما و گرما عایق نیستند و در برخی موارد احتمال تغییر رنگ در برابر نور خورشید مخصوصا در نواحی گرمسیری و کویری وجود دارد. از طرف دیگر، تغییرات آب و هوایی و نوسانات جوی نیز می‌تواند سبب ترک خوردگی مویرگی در آن‌ها شود. سرامیک‌ها نور خورشید را به طور کامل بازتاب کرده و برای مناطق آفتابی مناسب نیستند.

 

ویژگی‌های سنگ برای نما

سنگ نما خانه ویلایی با وجود اینکه جلوه‌ای طبیعی برای نما دارند و بسیار مقاوم هستند، اما در زمان نصب سنگ نما یکدست و هماهنگ در آوردن آن کار سختی است. به دلیل تخلخل بالا و وجود شکاف‌های ریز در سنگ نیز ممکن است نتوانند به شکل مناسبی در برابر آب از خود مقاومت نشان دهند. اما از طرفی استفاده از سنگ برای نما، به دلیل نقش و رنگ‌های طبیعی که دارد، نمای بسیار زیبایی به ساختمان خواهد داد و سبب می‌شود که با گذشت زمان نیز این زیبایی دو چندان شود. بنابراین، در مورد این که سنگ نما یا سرامیک بهتر است، سنگ نیز انتخاب معقولی است. سنگ طبیعی علاوه بر استحکام بالا، گرانتر از سرامیک نیز می باشد.

اما به این نکته توجه داشته باشید که اگر تخلخل سنگ‌ها با روکش مناسب از بین نرود، در فصول سرد، یخ زدگی در شکاف‌ها سبب ترکیدن سنگ و آسیب دیدن آن خواهد شد. به طور کلی می‌توان سنگ‌ها را در دو دسته‌ی طبیعی و مصنوعی قرار داد. سنگ‌های طبیعی در طرح و رنگ دارای محدودیت هستند، درحالی که سنگ‌های مصنوعی از تنوع رنگی و طرحی بالایی برخوردارند. در نهایت سلیقه‌ی افراد است که نوع سنگ مناسب را برای نمای ساختمان مشخص می‌کند. نما رومی یکی از باشکوه ترین نمونه‌های این مصالح می‌باشد.

برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟

مزایا و معایب سنگ برای نما

از مزایا و معایب سنگ برای نما می‌توان به استحکام و ماندگاری سنگ در نمای ساختمان اشاره داشت. از دیگر مزیت سنگ برای نما، ظاهر جذاب و طبیعی آن است. نماکاری ساختمان با سنگ، بدون بند انجام می‌گیرد و هیچ فاصله‌ای بین آنها دیده نمی‌شود و زیبایی نما صد چندان می‌شود. این مورد نیز از ویژگی‌ها و معایب سنگ برای نما می‌باشد. ناگفته نماند که، سنگ با دیگر متریال و مصالح ساختمانی تلفیق و هماهنگ می‌شوند. سنگ در برابر خط و خشم مقاومت بالایی دارد و نگهداری خاصی را نیاز ندارد.

از مزایای سنگ برای نما می‌توان به این مورد مهم اشاره کرد که استفاده از سنگ برای نما باعث می‌شود که ارزش ملک افزایش پیدا کند.

از معایب سنگ برای نما می‌توان به افزایش بار مرده ساختمان اشاره داشت که باید در همان ابتدای پروژه با کارفرما مطرح شود تا با رعایت مواردی فنی در مقاوم سازی پروژه تاثیری چشمگیر وارد نگردد. وزن بالای سنگ‌ها باعث می‌شود که هزینه نصب و نماکاری بیشتر شود.

نماکاری ساختمان با سنگ باید با دقت و تبحر لازم انجام گیرد در غیر اینصورت در اثر گذر زمان با ریزش و سقوط نما، مواجه می‌شوید

 

تفاوت بین نما سنگ و سرامیک

تفاوت سنگ و سرامیک برای استفاده در نما شامل مواردی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:

  • نما سنگی از نظر ظاهری زیبایی و جذابیت طبیعی دارد. هر تکه از سنگ میتواند نقش و نگاری منحصر به فرد داشته باشد. از آنجایی که سرامیک ها ساخته دست انسان هستند میتوانند با الگوهای کاملا یکسان و با تعداد مشخص تولید شوند.
  • میزان مقاومت سنگ ها نسبت به سرامیک ها بیشتر است و استفاده از آنها در محیط های بیرونی و نمای خارجی بهتر است. (لازم به ذکر است که سنگ ها انواع گناگون داشته و باید به صورت مجزا هریک مورد بررسی قرار گیرند.)
  • تغییرات جوی به سنگ هایی که درست انتخاب شده باشند، آسیبی نمیرسانند. اما سرامیک در برخی شرایط مستعد آسیب دیدن است.
  • قیمت سنگ و سرامیک میتواند از اساسی ترین تفاوت های این دو متریال باشد.
  • به نظر میرسد که نگهداری و تمیز کردن سنگ با توجه به نوع پرداخت آن، آسان تر است.
  • نصب سرامیک با توجه به وزن پایین تر نسبت به سنگ، آسان تر است.


سخن آخر
به طور کلی، سرامیک برای نماکاری ساختمان به دلیل وزن کم، قابل حمل و نصب آسان، هزینه کمتر و قابلیت تولید رنگ‌های مختلف، معمولاً انتخاب می‌شود، در حالی که سنگ برای نماکاری ساختمان به دلیل مقاومت بالاتر و ظاهر طبیعی خود، معمولاً در پروژه‌های بزرگ‌تر و لاکچری، استفاده می‌گردد.



:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : راد

 

سنگ‌ها به دسته‌های گوناگونی تقسیم می‌شوند که هریک بسته به ویژگی‌هایی که دارند برای قسمت خاصی از ساختمان بکار می‌روند ما در این متن به برسی سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان می‌پردازیم تا شما را با ویژگی‌های سنگ مناسب آن بیشتر آشنا کنیم و برخی از سنگ‌های مناسب این قسمت را به شما معرفی کنیم.

انواع سنگ مشکی نما

تنوع سنگ مشکی نما در بازار بسیار است. بنابراین بهتر است که در مورد هرکدام اطلاعات کافی را داشته باشید. در ادامه به معرفی هر کدام می‌پردازیم:

سنگ گرانیت مشکی

این سنگ از محبوب‌ترین گزینه ها برای نمای ساختمان است. گرانیت مشکی به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی، سایش و ضربه، گزینه ای ایده آل برای نمای ساختمان در مناطق پر رفت و آمد و آب و هوای نامساعد محسوب می شود.

بهترین سنگ مشکی برای نما

سنگ مرمریت مشکی

ستک مرمریت تحت شرایط دما و فشار بالا دچار دگرگونی شده و در نهایت بلورهای پیوسته ای از کلسیت تشکیل می‌دهند.سنگ مرمریت مشکی نیز با زمینه مشکی و رگه‌های روشن می‌باشد.مقاومت این سنگ بالا است و کاربردهای مختلفی دارد.استفاده از این سنگ جهت نماهای داخلی ساختمان توصیه می‌شود.یکی از بهترین سنگ‌های مرمریت نما سنگ مرمریت مشکی دهبید می‌باشد که دارای تم رنگ یک دست و بدون سوختگی می‌باشد.

بهترین سنگ مشکی برای نما

سنگ تراورتن مشکی

سنگ تراورتن یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای نما ساختمان می‌باشد.این سنگ از چشمه‌های آهکی قدیمی است و از کیفیت بالایی برخوردار می‌باشد.تراورتن مشکی به دلیل داشتن مقاومت بالا و زیبایی منحصر بفرد و برش پذیری برای نمای ساختمان استفاده می‌شود.استفاده از این سنگ برای نماهای خارجی و داخلی ساختمان توصیه می‌شود

 بهترین سنگ مشکی برای نما

ویژگی سنگ مناسب نما

  • مقاومت بالا در برابر نفوذ آب
  • مقاومت در محیط‌های شیمیایی و طبیعی
  • بدون ترک خوردگی و شکستگی
  • مقاوم در برابر گرد و غبار و آب باران و برف
  • دوام و استحکام بالا
  • مقاوم در برابر سرما وگرما و نور خورشید
  • سنگ نما باید با توجه به موقعیت جغرافیایی انتخاب شود
  • از مقاومت کششی و خمشی خوبی برخوردار باشد
  • سطحی یکدست و صاف

از راه‌های تشخیص سنگ نمای مرغوب از سنگ نمای نامرغوب ضربه زدن توسط وسیله فلزی به سنگ است.سنگ با کیفیت و بدون ترک سنگی است که صدای شیشه بدهد، از این رو اگر در اثر وارد امدن ضربه،سنگ صدای شیشه از خود ساتع کند یعنی سنگی سالم و بدون پوسیدگی و ترک است.


قیمت سنگ مشکی نما

قیمت هر یک از سنگ نما ساختمانی، با توجه به ویژگی ها و عوامل مختلفی تعیین میشوند. برخی از عوامل تاثیرگذار برقیمت سنگ عبارتند از:

  • جنس و نوع سنگ
  • نوع فرآوری و کیفیت پرداخت سنگ
  • ضخامت و ابعاد سنگ
  • درجه بندی یا سورت بندی
  • رنگ سنگ
  • هزینه تمام شده سنگ و …

 



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()