نوشته شده توسط : راد
همانطور که میدانید، یکی از مسائل مهم و قابل توجه برای اشخاصی که میخواهند از انواع سنگ ساختمانی در مکانهای مرطوب استفاده کنند، میزان مقاومت آن سنگ در برابر جذب رطوبت است. از آنجایی که بسیاری از سنگهای طبیعی حاوی خلل و فرج متعدد هستند و امکان استفاده از آنها در مناطق پربارش و فضاهایی که رطوبت محیط بالا است، وجود ندارد؛ ازاینرو افراد باید قبل از انتخاب و خریدن سنگ مورد نظر، از دلایل نیاز به سنگ مقاوم در برابر رطوبت در ساختمانها آگاه شوند و سپس با بررسی ویژگیهای هر کدام از سنگها، بهترین گزینه را انتخاب کنند. معرفی سنگهای مقاوم در برابر رطوبت
|
افتادن سنگ نما یکی از چالشهایی است که همواره بر سر راه ساختمانسازها قرار دارد. مطمئنا مهندسین ساختمانسازی تمام تلاششان را میکنند که نمای بیعیب و نقص و زیبای اثرشان با ریزش سنگ نما خدشهدار نشود. اما خیلی از اوقات این تلاشها هیچکدام فایدهای نداشته و نما به هر حال دچار ریزش میشود. پس راهحل چیست؟
خوشبختانه ترفندهایی وجود دارد که به راحتی از ریزش سنگ نما جلوگیری میکند.
ترک خوردن سنگ
مهم ترین عاملی که میتواند نشانهای از افتادن سنگ نما باشد، وجود ترکها در سطح سنگ میباشد.
تبله شدن سنگ
این اتفاق نشان میدهد که سنگ به طور کامل از ملات جدا شده.
انحراف سنگها به یک سمت
در صورتی که سنگها به یک سمت منحرف شوند، از یکدیگر فاصله گرفته و جدا میشوند. این نشان دهندهی سست شدن اتصال سنگها است.
کپک زدن و شوره زدن سنگ
این موضوع به صورت مستقیم نمیتواند نشان دهندهی ریزش باشد اما میتواند این خبر را بدهد که رطوبت به پشت سنگ نفوذ کرده و ممکن است اتصالات سست شده و در نهایت سنگ جدا شود.
گذشت مدت زمان زیادی از نما و عدم ترمیم آن
اگر مدت زیادی از عمر ساختمان گذشته باشد و هیچگونه سرویس و تعمیری روی آن انجام نشده باشد، میتواند احتمال ریزش سنگ نما را افزایش دهد.
ریزش بند کشی نما
در صورتی که شاهد این اتفاق در نمای خود بودید میتواند نشان دهندهی این باشد که سنگها از جای خود کمی تکان خورده اند. در این مورد ملات پشت سنگ ریزش کرده و در واقع پت سنگ خالی خواهد شد که میتواند به دلایل گوناگونی رخ دهد. در این صورت سنگ هیچ اتصالی به دیوار نخواهد داشت و هر لحظه ممکن است سقوط کند.
شما با دانستن علتهای ریزش سنگ نما میتوانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید. با این وجود ترفندهای دیگری نیز برای جلوگیری از افتادن سنگ نما وجود دارد:
سنگ پشت بام، میتواند یکی از بهترین گزینه ها برای کفپوش باشد. پشت بام یکی از قسمت هایی از ساختمان است که میتواند با تبدیل شدن به مکانی همچون روف گاردن، نقش اساسی در اوقات فراغت داشته باشد. سنگ یکی ازگزینه های پیش رو برای استفاده در کف پشت بام است. لازم است هرنوع سنگ مورد استفاده در کفپوش پشت بام، ویژگی ها و خصوصیاتی داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
سنگ مرمریت یکی از سنگ های محبوب برای استفاده در کف پشت بام است. سنگ مرمریت هرسین و مرمریت لاشتر به دلیل وجود جذب آب پایین میتوانند گزینه خوبی برای کف پشت بام باشند. همچنین از مقاومت بسیار خوبی بهره می برند و نظافت آسانی هم دارند. سنگ مرمریت بیشتر در نمای داخلی ساختمان ها استفاده میشود ولی امروزه برای استفاده در نمای خارجی هم مورد توجه قرار گرفته است.
سنگ های چینی و کریستال از جمله سنگ هایی هستند که با داشتن مقاومت بالا، محدودیتی در کاربرد و شرایط آب وهوایی ندارند. اکثر آنها تم رنگی سفید یا طوسی روشن داشته که خطوط و هاله های طوسی به میزان کم و زیاد در آنها وجود دارد. انواع فرآوری های مختلف از سنگ چینی وجود دارد که هر یک برای کاربرد های مختلف مناسب هستند. یکی از بهترین سنگ های چینی، سنگ نیریز است که با پرداخت سندبلاست چرمی میتواند گزینه مناسبی برای استفاده در کف پشت بام باشد.
وقتی حرف از تراورتن میشود، بیشتر افراد یاد سوراخ هایی که لایه های رسوبی در سنگ تراورتن ایجاد کرده اند می افتند و واقعیت هم همین است که این سنگ متخلخل در نگاه اول به درد پشت بام نمیخورد ولی سنگ های تراورتنی مانند عباس آباد یا آتش کوه به دلیل وجود تخلخل کمتر را میتوان با رزین کردن در پشت بام خود استفاده کرد. تراورتن های رنگی هم معمولا استفاده میشوند. این نکته هم در نظر داشته باشید که سنگ تراورتن در برابر گرما و سرما از دیگر سنگ ها مقاومت بیشتری نشان میدهد و اگر کف پشت بام ایزوگام شده باشد و روی آن بخواهید سنگی کار کنید، سنگ تراورتن گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.
گرانیت ها دیگر سنگ های ساختمانی هستند که در مقایسه با اکثر سنگ ها، مقاوم تر هستند. از گرانیت نیز، مانند سنگ چینی با توجه به نوع پرداخت سنگ، در کاربردهای مختلف میتوان استفاده کرد و محدودیتی در کاربرد، منطقه جغرافیایی و شرایط جوی ندارند. تقریبا همه گرانیت ها قابل استفاده در پشت بام هستند و تنها گرانیتی که بهتر است در پشت بام به کارگرفته نشود، گرانیت مشکی است. جذب حرارت بالا در فصول گرم، سولفات آهن بالا و احتمال زنگ زدگی گوشه های سنگ پس از برخورد با رطوبت از جمله دلایلی است که استفاده از سنگ گرانیت مشکی را در پشت بام محدود کرده است.
مساله ای که باید برای سنگ پشت بام به آن توجه کنید، بخصوص سنگ کف پشت بام، این است که سنگ ها وزن زیادی دارند. بنابراین باید به میزانی از سنگ طبیعی استفاده شود که وزن بیشتر یا اضافی به ساختمان وارد نکند.
سنگهای طبیعی زیادی برای استفاده در بام آپارتمان وجود دارد. اما بهترین سنگ ساختمانی برای پشت بام سنگ تراورتن می باشد. و برای قسمت هایی که سنگ در تماس با آب یا تابش نور خورشید نباشد می توان از سنگ مرمریت هم استفاده کرد.
زیرا سنگ مرمریت مقاومت کمتری داشته و در برابر تابش نور خورشید تغییر رنگ می دهد. البته از سنگهای دیگر مانند سنگهای گرانیت هم میتوان استفاده کرد. اما زیبایی دیگر سنگها با سنگهای تراورتن و مرمریت کمتر می باشد.
سنگ های ساختمانی با توجه به جنس، نحوه تشکیل وهمچنین نوع فرآوری خود، دارای ویژگی هایی هستند که استفاده از آنها را در کاربردهای مختلف، متمایز میکند. سنگ هایی برای استفاده در کف پشت بام مناسب هستند که دارای ویژگی های زیر باشند:
سخن پایانی
ما تمام تلاشمان در این مقاله این بود که شما را با سنگ های مناسب برای کف پشت بام آشنا کنیم. همان طور که گفته شد، نمیتوان به طور دقیق گفت که کدام سنگ، بهترین سنگ برای کف پشت بام است. این شمایید که با توجه به سلیقه و بودجه تان انتخاب میکنید که کدام یک از سنگ های بالا را در پشت بام خود استفاده کنید.
به طور کلی نمای ساختمان را میتوان معرف زیبایی آن دانست. از آنجایی ساختمانها در مناطقی با آب و هوای متفاوت ساخته میشوند، پس مصالح به کار رفته در نمای آنها نیز متفاوت خواهد بود. سنگ و سرامیک یکی از متداول ترین متریال مورد استفاده در نمای ساختمانها به شمار میروند. حال اینکه برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
همانطور که اشاره شد استفاده از سرامیک برای نمای خارجی ساختمان بسیار محبوب و پرطرفدار است و این روزها بسیار دیده میشود. به دلیل وجود ویژگیهای سرامیک برای نما ، مورد توجه بسیاری معماران و طراحان، قرار گرفته است.
سرامیک در دو نوع لعابی و غیر لعابی وجود دارد که هر کدام ویژگیهای خاص و منحصر به فرد خود را دارند.
سرامیک لعابی دارای یک لایه لعاب روی سطح است. این لایه لعاب باعث میشود که مقاومت سرامیک در برابر لکهها و موارد نفوذی دیگر بیشتر باشد. سرامیک نوع لعابی دارای سطحی شفاف و درخشنده است که سطح متخلخل آن پوشیده شده است.
از آنجایی که سرامیکهای غیر لعابی در برابر نفوذ آب مقاومت خوبی ندارند باید با یک لایه مشخص درزبندی شوند. از دیگر ویژگیهای سرامیک برای نما، وجود نقشهای متفاوت و متنوعی است که برای هر نوع سبک و سلیقهای مناسب میباشد. مزیت چشمگیر استفاده از سرامیک ها در نما این است که، قیمت کمتری نسبت به سنگ دارند.
مزایا
انتخاب سرامیک برای نما، میتواند ظاهری زیبا و مدرن به ساختمان شما بدهد. این مصالح سبک هستند و هزینهی نصب را پایین میآورند. تنوع طرح و رنگ در سرامیکها بسیار بالا تر از سنگ است و همین سبب شده تا سرامیک پاسخ مناسب تری برای سوال برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک، باشد. مدلهای مختلفی از سرامیکها وجود دارد که نوع لعاب دار آن در برابر رطوبت و مواد شیمیایی مقاوم بوده و میتواند بهترین گزینه برای نمای شما باشد.
سرامیکها از جمله نوع پرسلان آن در برابر ضربه و خوردگی، احتراق و تغییرات جوی مقاومت بالایی از خود نشان میدهند. تعمیر و جایگزینی سرامیک بسیار آسان تر از سنگ است و تمیزکاری آن بسیار راحت تر است و در کل نیاز به نگهداری خاصی ندارند. پس برای نما سنگ بهتر است یا سرامیک؟ هنوز نمیتوان به طور قطعی به این سوال پاسخ داد، زیرا سرامیکها معایبی نیز دارند.
معایب
سرامیکها به دلیل اینکه احتمال شکستگی و ترک در ساختار آنها بیشتر از سنگ سات، اغلب در برابر سرما و گرما عایق نیستند و در برخی موارد احتمال تغییر رنگ در برابر نور خورشید مخصوصا در نواحی گرمسیری و کویری وجود دارد. از طرف دیگر، تغییرات آب و هوایی و نوسانات جوی نیز میتواند سبب ترک خوردگی مویرگی در آنها شود. سرامیکها نور خورشید را به طور کامل بازتاب کرده و برای مناطق آفتابی مناسب نیستند.
سنگ نما خانه ویلایی با وجود اینکه جلوهای طبیعی برای نما دارند و بسیار مقاوم هستند، اما در زمان نصب سنگ نما یکدست و هماهنگ در آوردن آن کار سختی است. به دلیل تخلخل بالا و وجود شکافهای ریز در سنگ نیز ممکن است نتوانند به شکل مناسبی در برابر آب از خود مقاومت نشان دهند. اما از طرفی استفاده از سنگ برای نما، به دلیل نقش و رنگهای طبیعی که دارد، نمای بسیار زیبایی به ساختمان خواهد داد و سبب میشود که با گذشت زمان نیز این زیبایی دو چندان شود. بنابراین، در مورد این که سنگ نما یا سرامیک بهتر است، سنگ نیز انتخاب معقولی است. سنگ طبیعی علاوه بر استحکام بالا، گرانتر از سرامیک نیز می باشد.
اما به این نکته توجه داشته باشید که اگر تخلخل سنگها با روکش مناسب از بین نرود، در فصول سرد، یخ زدگی در شکافها سبب ترکیدن سنگ و آسیب دیدن آن خواهد شد. به طور کلی میتوان سنگها را در دو دستهی طبیعی و مصنوعی قرار داد. سنگهای طبیعی در طرح و رنگ دارای محدودیت هستند، درحالی که سنگهای مصنوعی از تنوع رنگی و طرحی بالایی برخوردارند. در نهایت سلیقهی افراد است که نوع سنگ مناسب را برای نمای ساختمان مشخص میکند. نما رومی یکی از باشکوه ترین نمونههای این مصالح میباشد.
از مزایا و معایب سنگ برای نما میتوان به استحکام و ماندگاری سنگ در نمای ساختمان اشاره داشت. از دیگر مزیت سنگ برای نما، ظاهر جذاب و طبیعی آن است. نماکاری ساختمان با سنگ، بدون بند انجام میگیرد و هیچ فاصلهای بین آنها دیده نمیشود و زیبایی نما صد چندان میشود. این مورد نیز از ویژگیها و معایب سنگ برای نما میباشد. ناگفته نماند که، سنگ با دیگر متریال و مصالح ساختمانی تلفیق و هماهنگ میشوند. سنگ در برابر خط و خشم مقاومت بالایی دارد و نگهداری خاصی را نیاز ندارد.
از مزایای سنگ برای نما میتوان به این مورد مهم اشاره کرد که استفاده از سنگ برای نما باعث میشود که ارزش ملک افزایش پیدا کند.
از معایب سنگ برای نما میتوان به افزایش بار مرده ساختمان اشاره داشت که باید در همان ابتدای پروژه با کارفرما مطرح شود تا با رعایت مواردی فنی در مقاوم سازی پروژه تاثیری چشمگیر وارد نگردد. وزن بالای سنگها باعث میشود که هزینه نصب و نماکاری بیشتر شود.
نماکاری ساختمان با سنگ باید با دقت و تبحر لازم انجام گیرد در غیر اینصورت در اثر گذر زمان با ریزش و سقوط نما، مواجه میشوید
تفاوت سنگ و سرامیک برای استفاده در نما شامل مواردی است که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است:
سخن آخر
به طور کلی، سرامیک برای نماکاری ساختمان به دلیل وزن کم، قابل حمل و نصب آسان، هزینه کمتر و قابلیت تولید رنگهای مختلف، معمولاً انتخاب میشود، در حالی که سنگ برای نماکاری ساختمان به دلیل مقاومت بالاتر و ظاهر طبیعی خود، معمولاً در پروژههای بزرگتر و لاکچری، استفاده میگردد.
سنگها به دستههای گوناگونی تقسیم میشوند که هریک بسته به ویژگیهایی که دارند برای قسمت خاصی از ساختمان بکار میروند ما در این متن به برسی سنگ مشکی مناسب برای نمای ساختمان میپردازیم تا شما را با ویژگیهای سنگ مناسب آن بیشتر آشنا کنیم و برخی از سنگهای مناسب این قسمت را به شما معرفی کنیم.
تنوع سنگ مشکی نما در بازار بسیار است. بنابراین بهتر است که در مورد هرکدام اطلاعات کافی را داشته باشید. در ادامه به معرفی هر کدام میپردازیم:
این سنگ از محبوبترین گزینه ها برای نمای ساختمان است. گرانیت مشکی به دلیل مقاومت بالا در برابر شرایط جوی، سایش و ضربه، گزینه ای ایده آل برای نمای ساختمان در مناطق پر رفت و آمد و آب و هوای نامساعد محسوب می شود.
ستک مرمریت تحت شرایط دما و فشار بالا دچار دگرگونی شده و در نهایت بلورهای پیوسته ای از کلسیت تشکیل میدهند.سنگ مرمریت مشکی نیز با زمینه مشکی و رگههای روشن میباشد.مقاومت این سنگ بالا است و کاربردهای مختلفی دارد.استفاده از این سنگ جهت نماهای داخلی ساختمان توصیه میشود.یکی از بهترین سنگهای مرمریت نما سنگ مرمریت مشکی دهبید میباشد که دارای تم رنگ یک دست و بدون سوختگی میباشد.
سنگ تراورتن یکی از مناسبترین گزینهها برای نما ساختمان میباشد.این سنگ از چشمههای آهکی قدیمی است و از کیفیت بالایی برخوردار میباشد.تراورتن مشکی به دلیل داشتن مقاومت بالا و زیبایی منحصر بفرد و برش پذیری برای نمای ساختمان استفاده میشود.استفاده از این سنگ برای نماهای خارجی و داخلی ساختمان توصیه میشود
از راههای تشخیص سنگ نمای مرغوب از سنگ نمای نامرغوب ضربه زدن توسط وسیله فلزی به سنگ است.سنگ با کیفیت و بدون ترک سنگی است که صدای شیشه بدهد، از این رو اگر در اثر وارد امدن ضربه،سنگ صدای شیشه از خود ساتع کند یعنی سنگی سالم و بدون پوسیدگی و ترک است.
قیمت هر یک از سنگ نما ساختمانی، با توجه به ویژگی ها و عوامل مختلفی تعیین میشوند. برخی از عوامل تاثیرگذار برقیمت سنگ عبارتند از:
سنگ ها به علت تنوع زیادی که دارند قابل استفاده در مکان های مختلف هستند. از سنگ ها در نمای داخلی و خارجی ساختمان تا مراکز تجاری و تفریحی و حتی استخر ها مورد استفاده قرار میگیرد. گروه سنگ ملک زاده در مقالات متعدد خود به بررسی استفاده از سنگ ها در مناطق مختلف پرداخته است. و نوع سنگ مناسب با هر منطقه را معرفی کرده است. در این مقاله به بررسی سنگ مناسب استخر میپردازیم.
اگر میخواهید برای کف استخر خود از سنگ استفاده کنید، میبایست در انتخاب نوع سنگ دقت کافی داشته باشید. زیرا سنگ انتخابی این قسمت باید کمترین میزان جذب آب را داشته باشد. از سوی دیگر، به دلیل مسائل بهداشتی تا حد امکان باید سنگ، سفید و روشن باشد تا به راحتی آلودگیهای آن دیده شود. این سنگ، باید برابر لغزندگی ایمنی کافی برای افراد ایجاد کند. سنگ چینی ازنا به عنوان یک سنگ مناسب برای استخراین خصوصیت را دارا است و میتواند یک گزینه بسیار مناسب برای کف استخر شما باشد. از دیرباز تاکنون هم از سنگ چینی به خصوص سنگهای چینی ازنا در حوض و استخرهای قدیمی استفاده میشده است. اگر استخرهای قدیمی را مشاهده کرده باشید همگی از سنگ چینی برای کف استخر استفاده کردهاند.
بخش دیگری از استخر که برای ساخت آن نیاز به سنگ طبیعی است، محوطه استخر است. سنگ تراورتن، برای این منظور سنگ بسیار مناسبی است. این سنگ، محوطه بیرونی استخر را در آب و هوای گرم، خنک نگه میدارد و یک انتخاب عالی برای کف سازی دور استخر در فضای باز است. در سالهای گذشته سنگ تراورتن به عنوان یک سنگ لوکس شناخته میشد، اما امروزه قیمت آن کاهش یافته و یک متریال مقرون به صرفه برای انواع کفپوش و سنگ فرشها به شمار میرود. سنگ تراورتن، زمانی که در مقابل نور آفتاب قرار میگیرد، به مراقبت چندانی نیاز ندارد و فقط به شستشوی ملایم هر دو یا سه سال یکبار اکتفا میکند. در مناطقی که میزان رطوبت بالا باشد، باید این سنگ را سالانه مورد شستشوی عمیق قرار دهید.
سنگی که برای دور استخر به کار گرفته میشود باید دارای قابلیتهایی مانند استحکام، عدم لغزندگی، زیبایی، قابلیت ضخیم برش خوردن، دارای عرض۶۰ سانت، عدم پوکی در سنگ و عدم خلل و فرج باشد. سنگهای مرمریت به علت دارا بودن قابلیتهای ذکر شده بهترین و مناسبترین سنگ برای استفاده در دور و لبه استخر هستند. لبه استخر بهدلیل شرایطی که دارد حتماً باید به وسیله سنگهای بسیار محکم و بادوامی ساخته شود. سنگ لبه استخر میبایست عاری از هرگونه شکاف یا گوشههای تیز باشد. لبههای اسخر را همچنین با سنگهای بتنی پیش ساخته و مصالح سنگی نیز میسازند.
مرمریت از سنگ های آهکی است . سنگ های مرمریت از ترکیباتی همچون کربنات کلسیم ، کلسیت ، دولومیت ، کریستال و منیزیم تشکیل شده است . سنگ مرمریت از انواع سنگ دگرگون شده ی آهک است. استحکام و پایداری مرمریت ها زیاد بوده و در برابر هوازدگی و نفوذ آب مقاوم میباشند.
سنگ های مرمریت هم در ایران و هم در خارج از کشور فراورش میشوند. ولی مقدار قابل توجهی از بازار جهانی این سنگ به دست ایران می باشد . در ادامه قصد داریم شما را با ویژگی هایی این سنگ آشنا کنیم .
به طور کلی مزایای این سنگ عبارت است از :
و ….
انتخاب سنگ نما به عوامل مختلفی مانند سلیقه شما، استایل معماری ساختمان، شرایط آب و هوایی منطقه، نوع ساختمان (مسکونی، تجاری، صنعتی و غیره) و بودجهای که میتوانید صرف کنید بستگی دارد.
نمای ساختمان در هر ساختمانی نقش بسیار مهمی دارد؛ چرا که علاوه بر حفاظت از ساختمان، در مقابل موارد بسیار مختلف نظیر شرایط جوی و آب و هوایی و … ، باعث میشود که ساختمان شکل زیبایی به خود بگیرد و هویت پیدا کند.
حال سؤال اینجاست که، چه سنگی برای نما مناسب است؟
سنگ هایی که برای نمای بیرونی ساختمان انتخاب می شوند باید از دوام و استحکام بالایی برخوردار باشند. سنگ نما همواره در معرض تابش نور خورشید، برف و باران، گرد و غبار، آلودگی، سرما، گرما و رطوبت قرار می گیرد. به همین دلیل سنگ های مقاوم بهترین گزینه برای نما هستند. در ادامه به بررسی انواع سنگ های نما می پردازیم.
سنگ گرانیت
سنگ گرانیت نوعی سنگ آذرین است و در رنگ های متنوع به بازار عرضه می شود. این سنگ بافتی درشت دارد و به راحتی می توان آن را با چشم مشاهده نمود. گرانیت آلودگی را جذب نمی کند و از سختی بالایی برخوردار است.
از گرانیت نه تنها در نمای خارجی بلکه در محیط های مرطوب داخلی نظیر حمام و سرویس بهداشتی نیز می توان استفاده نمود. زیرا تخلخل آن پایین بوده و آب را به خود جذب نمی کند.
سنگ گرانیت با توجه به کانی هایی که درون آن وجود دارد، به رنگ های طوسی، سبز، قرمز و صورتی می باشد. گرانیت های سیاه با دانه های درشت فلدسپار یا گرانیت های پلنگی نیز از انواع این سنگ محسوب می شوند که قیمت بالایی دارند و معمولا در قطعات بزرگ به فروش می رسند.
سنگ تراورتن
چه سنگی برای نما مناسب است؟ آیا سنگ های تراورتن برای استفاده در نمای ساختمانها، مناسب هستند؟
این سنگها ضمن داشتن مقاومت بالا در مقابل شرایط جوی و آب و هوایی و همچنین زیبا بودن، دارای خللها و فرجهایی در خود میباشند که باعث میشود هنگام نصب سنگ دو اتفاق بسیار مهم رخ بدهد:
1 – ملات به درون این خلل ها و فرج ها نفوذ میکند.
2 – وجود این خللها و فرجها، باعث کاهش وزن سنگ های تراورتن میشود.
تمامی موارد فوق، باعث میشوند که چسبندگی این سنگ با ملات به شدت افزایش پیدا کند و به این ترتیب ما یک ساختمان مستحکم با نمای زیبا و با شکوه داشته باشیم.
سنگ کریستال
سنگ های چینی یا کریستال از دیرباز در نمای ساختمان ها استفاده می شده است. اما امروزه به مدد دستگاه های جدید با پرداخت های سطحی بی نظیر، سنگ های چینی، آن روی زیبای خود را نمایان کرده اند.
سنگ های چینی با طرح های منتوع و زیبا، سطحی براق به دلیل ساب پذیری بالا، جذب آب کم، مقاومت در برابر شرایط گوناگون جوی و سرما و گرما از گزینه های مناسب (با تنالیته رنگی غالبا سفید و طوسی) برای نمای ساختمان محسوب میشود.
از میان سنگ های کریستال بهترین گزینه ها برای نما را میتوان سنگ ازنا – الیگودرز – پاتک – نیریز و سایمان را اشاره کرد. شایان ذکر است سنگ سایمان به ندرت در سایز های ۴۰ طولی و یا تایل برش میخورد و بیشتر در قالب ابعاد اسلب موجود است.
سنگ سند استون
سند استون نیز از جمله سنگ های رسوبی است که از ماسه و کانی های مختلف تشکیل می شود. کانی های موجود در این سنگ شامل سیلیس، اکسید آهن، کربنات کلسیم و دولومیت می باشند.
سند استون یا ماسه سنگ از مقاومت بالایی در برابر هوازدگی برخوردار است. چسبندگی این سنگ به ملات بسیار کم است، به همین دلیل هنگام استفاده از آن در نمای ساختمان از گیره اسکوپ سنگ استفاده می شود. رنگ ماسه سنگ، قهوه ای مایل به خاکستری و زرد است.
باید موارد بسیار زیادی از جمله شرایط جوی و آب و هوایی منطقهای که ساختمان مورد نظرمان در آن وجود دارد را بررسی کنیم و سپس با توجه به بودجهای که داریم، یکی از انواع سنگ های تراورتن را برای آن انتخاب کنیم.
مثلاً سنگ های تراورتن عباسآباد و آتشکوه، سنگ هایی هستند که خلل و فرج های کمتری نسبت به سایر سنگ ها دارند و از طرفی قیمتشان نسبت به سایر تراورتن ها، بیشتر است.
یا سنگ تراورتن تکاب، سنگ هایی هستند که برای نواحی شرجی ( گرم و مرطوب ) بسیار مناسب هستند.
یا سنگهای تراورتن دهشیر که قیمتشان با توجه به استحکام و کیفیت بالایی که دارند، بسیار مناسب است و از سایر تراورتن ها ارزانتر میباشد.
شکی نیست که گرانیت یکی از محبوب ترین سنگ های ساختمانی است که توسط بسیاری در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این سنگ سخت و زیبا دارای مزایای بسیاری است و برای طراحی داخلی و فضاهای مختلف از جمله آشپزخانه، حمام و سالن پذیرایی انتخاب مناسبی است. اگرچه این سنگ خواص و کاربردهای زیادی دارد، اما برخی معتقدند گرانیت رادیواکتیو است. حال باید بررسی کنیم که مواد سنگ گرانیت چقدر رادیواکتیو هستند و آیا با این سطح از خطر و تهدید استفاده می شود؟
رادیواکتیویته به توانایی یک ماده برای انتشار اشعهی رادیواکتیو و گسیل ذرات آلفا، بتا، گاما و نوترونها اطلاق میشود. در سنگهای ساختمانی نیز رادیواکتیویته ممکن است دیده شود، و این موضوع با توجه به ترکیب شیمیایی و نوع سنگ متفاوت است. رادیواکتیویته یک سنگ میتواند نتیجهی عناصر شیمیایی رادیواکتیو موجود در آن باشد، مانند اورانیم و توریوم.
برای اندازه گیری رادیواکتیویته در سنگ ها از دستگاه های خاصی استفاده می شود که شدت پرتوهای رادیواکتیو را اندازه گیری می کند. این دستگاه ها می توانند نوع و سطح رادیواکتیویته یک سنگ را تشخیص دهند و داده های کمی و کیفی مربوط به آن را در اختیار ما قرار دهند. این اطلاعات به ما کمک می کند از استفاده از سنگ های رادیواکتیو یا سنگ های بسیار پرتوزا در مکان هایی که ممکن است برای سلامتی انسان خطرناک باشد، اجتناب کنیم و از سنگ های ایمن و بدون خطر در عملیات ساختمانی و ساختمانی استفاده کنیم.
در چند سال گذشته، با افزایش آمار سرطان ریه ناشی از پرتوهای گاز رادون و عناصر ساطع کننده آن در داخل منازل مسکونی و ساختمانها مواجه شدیم. از این رو سازمان حفاظت از محیط زیست ایالت متحده یعنی EPA، میزان مجاز غلظت گاز رادون موجود در هوا را تعیین کرد. برای همین عدهای از آن زمان بر این باور هستند که انتشار گاز رادون از سنگ گرانیت، سبب به خطر افتادن سلامتی انسانها شده و برای آنها مضر است. از این رو محققان بر آن شدند تا آزمایشاتی را در این رابطه انجام دهند و میزان گاز رادون ساطع شده در ساختمانهایی با سنگ گرانیت و دیگری با سنگ آهکی را مورد بررسی قرار داده و به تفاوت آنها پی ببرند. نتیجه آزمایش نشان داد که میزان گاز رادون ساطع شده از سنگ گرانیت، خیلی کمتر از حد مجاز تعریف شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست ایالت متحده آمریکا است. این یعنی وجود چنین سنگهایی مشکلی در سلامتی افراد ایجاد نکرده و سبب آسیب و ضرر و زیان خاصی به کسی نمیشود. البته باید اشاره شود که برخی از سنگهای گرانیت ایرانی، گواهی سلامت را از سازمان EPA دریافت کردهاند. برای مثال سنگ گرانیت کاهویی بیرجند، از جمله سنگهای گرانیت سبز در جهان است که موفق به دریافت این گواهی سلامت شده است. بنابراین با توجه به این موضوع هم میتوان از صحت و سلامتی سنگ گرانیت مطمئن شده و با اطمینان خاطر بیشتری از آن در فضاهای بسته استفاده کرد.
گرانیت یکی از پرطرفدارترین انواع سنگ های استخراج شده در صنعت سنگ ساختمانی است. این سنگ به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود به عنوان یک سنگ ساختمانی مرغوب شناخته می شود. خواص فیزیکی و شیمیایی گرانیت بسیار مهم است و بر انتخاب و استفاده ما تأثیر می گذارد.
ویژگیهای شیمیایی سنگ گرانیت عبارتند از:
علاوه بر این ویژگیها، سنگ گرانیت میتواند درجههای مختلف رادیواکتیویته داشته باشد. این ویژگی رادیواکتیویته، بستگی به ترکیبات معدنی موجود در سنگ گرانیت دارد. همچنین، سایر ویژگیهای مرتبط مانند رنگ، بافت و ظاهر سنگ نیز میتواند، تأثیرگذار باشد.
همانطور که اشاره کردیم، این روزها بسیاری بر این باورند که استنشاق گاز رادون میتواند دلیلی بر سرطان ریه افراد باشد. حال باید ببینیم که آیا سنگ گرانیت و وجود گاز رادون در آن هم عاملی برای سرطان است یا خیر؟ در این رابطه باید اشاره شود که با توجه به میزان مجاز تعیین شده از سوی سازمان EPA، رادون سنگ گرانیت کمتر از حد مجاز است و عاملی برای ایجاد سرطان در انسانها نمیباشد. از طرفی سلامتی خود افراد در این زمینه هم موثر است. برای مثال افرادی که سیگاری هستند، نسبت به افراد غیر سیگاری به احتمال بیشتری دچار سرطان ریه میشوند. البته باید اشاره شود که ترکیبات سنگ گرانیت و محل شکل گیری سنگها، در میزان پرتوزا بودن آنها موثر است. در واقع ممکن است برخی از سنگهای گرانیت از خاصیت پرتوزایی بیشتری نسبت به دیگر انواع خود برخوردار باشند.
به نظر شما چرا سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است؟ آیا سنگ سفید در نمای داخلی و خارجی ساختمانها استفاده میشود؟ چه سنگهایی تم رنگیشان سفید است؟ برای دانستن جواب سوالات و دنیای لوکس سنگهاس سفید ساختمانی با ما همراه باشید تا مطالب جدیدی را در اختیارتان بگذاریم.
به طور کلی، از نظر روانشناسی، رنگ سفید نماد پاکی، صفا و لطافت، طراوت و پاکی است و متضاد سیاه و تاریکی است. اگرچه در میان برخی از اقوام و اقوام این گونه معانی از سفیدی سرچشمه نمی گیرد، بلکه سفیدی را نشانه غم و مرگ و اندوه می دانند و سعی می کنند از آن کم استفاده کنند، اما در ایران و بسیاری از جوامع دیگر از سفیدی استفاده می شود. سنگ در بسیاری از عناصر، از جمله موارد مورد استفاده در صنعت ساختمان سازی، می تواند نماد ظاهری مجلل و زیبا باشد و به راحتی نور را منعکس کند و درخشندگی وصف ناپذیری به ساختمان بدهد، هم در فضایی که به نمای بیرونی و هم در فضای داخلی می دهد و خطوط و جزئیات را ایجاد می کند. ساختمان به وضوح قابل مشاهده است. علاوه بر این، این رنگ قابلیت ترکیب با رنگ های دیگر را دارد تا ظاهری فوق العاده و چشمگیر ایجاد کند که در نگاه اول چشم هر بیننده ای را به خود جلب کند.
اگر بخواهیم سنگ ها را از لحاظ جنس و مواد نشکیل دهندشان بسنجیم این سنگ ها معمولا در گروه های سنگ تراورتن،سنگ مرمریت ،سنگ گرانیت ،سنگ چینی و سنگ مرمر قرار می گیرند .
سنگ های چینی را می توان زیرمجموعه ای از سنگ های مرمر در نظر گرفت، اما به دلیل ویژگی های ظاهری خاص، اغلب برای بررسی به صورت جداگانه دسته بندی می شوند. بیشتر سنگ های چینی سفید رنگ هستند. از جمله ی این سنگ ها می توان به سنگ چینی ازنا،سنگ چینی نیریز،سنگ چینی قروه و سنگ چینی لایبید اشاره کرد.
این سنگ ها معمولا در طرح های خال خالی دیده می شوند.این سنگ ها بدلیل مقاومت در برابر رطوبت و مواد اسیدی معمولا استفاده ی زیادی در منزل و به خصوص اشپزخانه دارند.از جمله سنگ های روشن گرانیت می توان به سنگ گرانیت سفید نطنز،سنگ گرانیت سفید زاهدان و سنگ گرانیت مروارید اشاره کرد
سنگ مرمر یک سنگ آهک دگرگونی است که کانی اصلی آن کلسیت است. این سنگ دارای زیبایی فوق العاده، بافت نسبتا نرم و جلاپذیری بالا، ضد حساسیت است، مقاومت خوبی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف نشان می دهد، گرما را جذب نمی کند و در نهایت یکی از گران قیمت ترین سنگ های ساختمانی به حساب می آید. در عین حال، در مقایسه با رنگ های دیگر، مرمر سفید به دلیل عبور نور خوب و قیمت نهایی، محبوبیت بیشتری دارد.
سنگ مرمر در دکوراسیون داخلی منازل کاربرد فراوانی دارد، از جمله سنگ های مرمر سفید می توان به مرمریت جوشقان، سنگ دهبید شایان و سنگ آهک اشاره کرد، سنگ مرمر معمولا از نظر قیمت مقرون به صرفه است.
دلایل زیادی وجود دارد که بخواهید یک سنگ مرمریت سفید در نمای داخلی و خارجی ساختمان خود استفاده نمائید:
نتیجهگیری
با توجه به مواردی که گفته شد میتوانیم بگوئیم با توجه به دلایلی که میگوئیم سنگ سفید در معماری بسیار جذاب است و بهعنوان یک انتخاب محبوب در طراحی و ساختماندهی بهکار میرود. سنگ سفید با رنگ سفید خالص و پاک، ظاهری زیبا و شیک به ساختمان میبخشد. این رنگ سفید باعث تاکید بر خطوط و جزئیات معماری میشود و ساختمان را به نمایش میگذارد.سنگ سفید توانایی بازتاب نور را دارد و بهکارگیری آن در نماها و ساختمانها، باعث ایجاد انعکاس نور در فضا میشود. این انعکاس نور به ساختمان تألق و روشنایی میبخشد. سنگ سفید از با قدمتترین سنگهای ساختمانی است که در معماری بهکار میرود. از دوران باستان تا به امروز، سنگ سفید در آثار معماری بزرگی مانند عمارتها، قصرها و معابد بهکار رفته است. این تاریخچه باعث شده تا سنگ سفید به عنوان یک عنصر کلاسیک و زیبا در معماری شناخته شود. سنگ سفید از جنس سنگ طبیعی است و دارای استحکام بالا و مقاومت در برابر فشار و سایش است. این خاصیت باعث میشود که ساختمانهایی که از سنگ سفید ساخته شدهاند، برای مدت طولانی قابلیت استفاده و حفظ ظاهر خوب خود را داشته باشند.
| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
متن دلخواه شما
|
|